Kanonstart i Älvkarleby

Har kört flera pass i Älvkarleby sedan premiären 20:e Mars. Som vanligt i Älvkarleby är det otroligt segt fiske och man får verkligen kämpa för att överhuvudtaget få någon fisk. Det gäller att verkligen nöta på och gå flera vändor på samma sträcka och man får inte skrämmas av att flera andra kanske precis gått samma vända du vill gå, man har alltid chans på fisk. Jag har åtskilliga gånger sett och själv varit med om då något plockat fisk bakom en annan som precis gått samma vända.

Nytt för i år är att de öppnat upp Notören och Skravlet för flugfiskare så nu är det mixade sträckor tillsammans med spinnfiskare vilket ska bli spännande då även de måste lära sig rotationsfiske. Jag och Martin har kört några gånger på och fått en del mindre öringar men ett pass vi gjorde på Notören fick jag ett riktigt fint hugg. Till en början kändes det lite konstigt då det var otroligt tungt och jag för ett tag trodde det var en stor gädda så jag sa till Martin att ta det lugnt och inte avbryta sitt fiska men han kom snabbt förbi ändå. I nästa stund kom fisken in och jag tror att det är en lax då den är enorm, samtidigt är den väldigt lugn och vi kan snabbt få in den. När jag lyfter upp den ser vi att det är en kanonblank nystigen havsöring på förmodligen över 6kg. Vi mäter längden till 83cm, tar några bilder och släpper sen fisken. Sen kommer adrenalinet och mina händer börja skaka, jag kommer aldrig toppa detta i Älvkarleby, så sant!

Kanonstart i Älvkarleby