April i Emån

Har varit till Emån och fiskat två dagar vilket blev möjligt då några avbokningar gjorde det möjligt. Om det dyker upp några lediga platser publiceras det på Ems Herrgårds hemsida vilka bruka ryka ganska snart. Annars är det ganska svårt att få plats och fiska. I alla fall var det härligt att komma tillbaka efter 3 års frånvaro.

Det kändes att våren var på gång då det var 8-10 grader i luften och drygt 5 grader i vattnet. Jag fiskade mest med mitt Hardy Zenith 12,6ft #7 och Hardy Bougle 4, vilket är väldigt soft att fiska med, lätt och kastar som en gud. Jag körde mest med Rio Int/S6 Scandiklump på 10m vilket var perfekt då man kommer ner hyfsat men kan ändå köra på ganska grunda strömmar samt att Intbodyn saktar ner driften. Första dagen kände jag ingenting och det var allmänt trögt men sista dagen lossnade det och jag fick 2 st fina öringar på 78cm (ca 5kg) och en på 68cm (3,5kg). Båda öringarna tog uppe i Stone Pool på lång lina och med kraftiga hugg och härliga rusningar som får Bouglen att sjunga. Generellt för Emån så är det mest blänkare som tas precis som i Mörrum detta år, men de är av betydligt större format i Emån.

Jag hade två kanondagar och kommer försöka komma ner igen snart.

Bild 2

Bild 3

April i Emån