Havsöringsfisket 2014

Tvåhandsflugfisket efter havsöring har under året varit både bra och dåligt. Jag har lagt åtskilliga turer till Älvkarleby och Nyköping samt andra mindre åar. Fisket i Nyköpingsån gav mig bra med fisk detta år dock inga superstora fiskar men några 3+ blev det. Under Jan-Mar körde jag 11-12 pass och hade fisk nästan på varje pass.

Vårfisket i Älvkarleby var segt och gav inte många fiskar över 2 kg. Bäst fiske var helt klart vid högre vattenstånd och ute på rabben. Martin lyckades få några fina 4+ blanka öringar vilket var superkul.

Nu under okt-dec kör jag i en mindre å vilket givit mig flera fina fiskar bla två st på närmare 5kg. Öringarna i ån är otroligt skygga men jag har på 6 pass lyckats få 6 st vilket jag är nöjd med. Om vädret håller i sig blir det några pass till innan nyår då det är dags för Nyköping igen. För detta fiske har jag skaffat et nytt switchspö, Sage Method 11,9 ft #8 vilket är grymt. Det är lite mer ett lätt tvåhandsspö än switch som har kraft att drilla stor fisk och kasta tunga linor. Detta spö kombinerat med min Bouglé rulle känns som  creme de la creme!

Havsöringsfisket 2014