Norge 2014

Under våren bestämde jag mig för att för första gången åka till Norge och fiska lax. Jag har inte riktigt känt mig mogen för det tidigare men nu var tiden rätt. Det fanns möjlighet att åka med 2instincts vilket är ett bolag som drivs av en mycket erfaren flugfiskare som anordnar resor runt om i världen. Att få möjlighet att åka på fiske i Norge med detta bolag gör att man kommer till älvar som har ett bra fiske och där det inte är någon trängsel då det är begränsat med platser. Givetvis så är det här fisket dyrare än att åka till tex Gaula eller Orkla men jag köper mig hellre ett bra fiske där jag får de bästa förutsättningarna.

Resan gick i mitten av Juli till Gloppen för 3 dagars fiske och senare vidare till Stryn för ytterligare 3 dagars fiske. I gloppen har man möjlighet till både lax och fin havsöring och man kan fiska med relativt lätt utrustning dvs #8 och uppåt. Fisket påverkas en del av tidsvattnet i de nedre delarna men annars är det ganska stabilt vattenstånd. Älven är helt underbar med fina ställen att vada på och det är lätt att komma till platserna. Jag lyckades få en havsöring på ca 8+ vilket gav en underbar fight på mitt Scott T3h 12,8ft #8 med en härligt knarrande Hardy Bouglé.

Under veckan var det extremt varmt nästan olidligt så mycket av fisket skedde tidig morgon och sen kväll. Vid fiske i Stryn var det väldigt segt pga av värmen och ingen hade någon känning på fisk i princip, vilket var ganska frustrerande med tanke på tidigare fångstrappoertering under veckan. Det hade fångats bra med stor fisk tidigare men nu var det tvärstopp. Jag lyckades få ett napp och drillade en lax i några minuter innan den klev av, den var i alla fall stor, mycket stor!

Jag har redan till 2015 bokat både Gloppen och Stryn så nästa år blir blir det revansch.

 

Norge 2014