Mörrum 2014

Fiskade totalt 10 dagar i Mörrum med 7 dagar på våren och 3 dagar på hösten. Vårfisket had jag bokat upp alla lediga dagar på förpremiärfisket dvs under mars månad. Det var grymma förutsättningar då man är först ut med att fiska och det gäller rotationsfiske. Vattenståndet under vårfisket var extremt högt ca 45 kubik, vilket gjorde det svårfiskat. Det som dock gjorde att motivationen sjönk kraftigt var när det gick rykten om kraftig fisköd vilket låg bakom de få fångsterna. Majoriteten var hybrider vilket visade att de uppenbarligen hade lättare att överleva. Under mina 7 dagar lyckades jag få några mindre öringar samt en regnbåge på ca 4-5 kg samt en tappade hybrid som jag fick drilla i några minuter innan den gick loss. Jag uppskattade att det var en meterfisk i alla fall!

Höstfisket var lika segt men nu var det istället extremt lågt vatten. Det var i alla fall tydligt att det var gott om fisk men ingen ville ta. Efter 3 st felkrokade laxar på lika många dagar var min lust till fortsatt fiske i Mörrum något dämpad.

Inför 2015 ser det dock ljusare ut och jag följer spänt läget med fiskarna i ån och hur utfallet på undersökningen om fiskdöden går. Helt klart är att jag kommer boka upp nytt fiske till våren.

Mörrum 2014