Tvåhands

Har kört några pass i Älvkarleby med fluga efter sommaröring och eventuell lax utan framgång. Det är dock ganska skönt att stå utvadad och slipa på kasttekniken med ca 25 grader varmt i luften. Har kört kortare kvällspass nere på Fla och bagarn och har första turerna kört med mitt Scott T3h 15ft #9 vilket kastar gudomligt långt men det är mycket kraft i rörelse vilket gör att man blir trött i armarna.

Har även införskaffat Loop Cross S1 senaste tillskott i tvåhandsserien 13ft #8, vilket har en action liknande 12ft #7 som är ett helt underbart spö. Till 13 fotaren har jag givetvis en Speedrunner som jag laddat med en 525 Rio Short skagit lina vilket viktmässigt matchar perfekt. Loop Cross spöna är relativt överklassade då #8 egentligen är en kraftig #7 men de har en skön action och är extremt lätta. Med den lätta Opti Speedrunner blir det en unik balans i utrustningen som jag inte fått med några andra kombinationer. Men kanske den bästa fördelen med Optirullarna är att de har så stor spole så när jag kör med flat nylon så finns inga tendenser till linminne, den ligger helt rakt på vattnet. Detta bidra till att det går att kasta riktigt långt, jag kommer faktiskt  längre än med 15 fotaren och med mindre ansträngning.

Nu hägrar någon tur efter havsöring uppe i norrländsk älv vilket ska bli spännande. Efter det så inväntar jag tills det blir läge att åka till Mörrum, kanske i slutet av augusti. Senare under senhösten är det åter dags för Älvkarleby.

Bilden nedan, Mörrum Pool 17

Tvåhands

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *