Scott T3h

Har under våren provat den nya spöserien från Scott T3h. Det är deras nyaste toppmodell i tvåhandssegmentet vilket på kort tid fått otroligt bra kritik. Jag är visserligen nöjd med Loop Cross S1 men den nya nanotekniken ger en speciell död känsla i klingorna. Jag provade även Sage ONE som bygger på samma nanoteknik och de har samma tendenser som Loop, dvs lätta, rappa, tunna klingor men något döda och kan förlora spänst ibland.
Med Scott T3h som inte bygger på nanoteknik är det en speciell aktion på. De är relativt mjuka, nästan parabolisk känsla men kraftfulla och inte alls svampiga. Det som utmärker spöna främst är styrkan i toppen, de lyfter linan otroligt lätt utan att trappa kraft.
Jag valde att gå på 12,8ft #8 till allround skagitfiske som även funkar i åar. Sedan blev det 15ft #9 för tungt älvfiske med tunga t-tippar och grainlinor. För mindre åar kommer jag köra 11ft #8 vilket räknas som ett switchspö. Efter att kört dessa spön hårt nu i några veckor så kan jag konstatera att de är underbara samt att man med Scott får hantverkskänslan. Designen är lite old fashion med grova klingor men jag gillar det.
Efter utvärdering tror jag att jag kanske skall byta 11ft till en 12,8ft #7 för att få ett riktigt tvåhandsspö för fiske i mindre åar. Den får då ersätta Loop 12ft #7.
http://www.scottflyrod.com/catalog/details/t3h

Scott T3h