Premiär havsöring

Har kört två premiärturer på havsöring vilket har gått långt över förväntan. Det har varit milt väder vilket gjort fisket behagligt med tanke på alla timmar man står utvadad i vattnet och svingar flugspöt.

Har under vintern bytt ut hela min flugfiskearsenal då jag blev helt tagen av Lopp Cross S1. Har under åren använt Sage, CTS, Scott och även Hardys nya Sintrix men med Loop Cross S1 blev jag frälst. De har en oerhört kraft men samtidigt är de inte för påkiga, kraftfulla men ändå lätta spön. Har hunnit prova enhandspöt 9,6ft #7 till kustöring vilket är perfekt. Tvåhandsspöna 14ft #9 samt 12ft #7 är dock gudomliga oavsett om man kör skagit, vanlig klump eller tunga grainlinor. Rekommenderas!

Som sagt på premiärturen för året fångade jag som största fisk en fin bit på troligen strax under fem vilken jag drillade på enhands klass #7. Idag var den största en ännu större öring som jag som tur var drillade på mitt lätta tvåhands 12ft #7, helt underbart.  Det är väldigt ovanligt med sådana stora fiskar så jag tackar ödmjukast och räknar inte med några fler, eller?

Premiär havsöring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *