Bergeforsen

Var till Bergeforsen i helgen för att köra havsöring med fluga. Vattentemperaturen där ligger på 6-7 grader så borde vara på topp. Vilken besvikelse då kraftverksbygget gjort så hela strömmen bytt sida. Den tidigare så heta Zon 2 har inget drag alls vilket gör det ointressant för flugfiskare. Fisken håller nu till längre upp i Zon 1 samt på hela andra sidan i zon 2 vilken inte är optimal för flugfiske. Ute på ön vid zon 3 är det relativt bra ström men håller som regel ingen fisk utan verkar ge bra fiske vid eventuella steg.

Vi körde från land vid zon 2 och jag fick en på knappa kilot det var allt som hände. Vi nötte även från ön men det gav inget. Osäker på om Bergeforsen har något att ge flugfiskare i fortsättningen. Möjligtvis då från båt långt upp i zon2 och zon 1.

På vägen hem rekade vi i Ljungan, vilken älv. Måste prova den någon gång då det är sagolik natur och fina strömmar. Känns spännande att fiska efter havsöring i vatten som påminner och mellanljusnan.

Bergeforsen